Tom Erpelinck

“Van oorsprong ben ik HBO Bewegingsdeskundige. Van daaruit ben ik, door veel interesse in gezonde voeding, vervolgens opgeleid tot BGN erkend gewichtsconsulent. Met die combinatie was de stap naar leefstijlcoaching niet zo vreemd. Op de post-HBO opleiding aan de AVLEG leerde ik hoe je de verbinding kon maken tussen begeleiding in voeding, beweging en gedrag.

Rond 2017 benaderde Zorgverzekeraar CZ mij op basis van mijn achtergrond met de vraag of ik geen leefstijlcoach wilde worden, zodat ik mee kon doen in hun pilot van het GLI-CooL programma. Voor mij was dit een mooie kans die op het juiste moment kwam. Ik ben dus al leefstijlcoach sinds de pilot in 2017!”

Levensmotto: “Elk stapje is er één!”

Een weetje over Tom:
“Ik heb meegewerkt aan de pilot van het GLI-CooL, ik was de eerste leefstijlcoach van de Provincie Zeeland. Dus vanaf het begin ben ik betrokken bij dit CooL leefstijlprogramma.

Ook houd ik van zwemmen en hardlopen, soms pak ik een fiets en probeer ik een triatlon. Eigenlijk kan ik helemaal niet zo goed fietsen… maar meedoen is (belangrijker dan) winnen!”

Wat is de toegevoegde waarde van leefstijlcoaching en het CooL-MiGuide programma?
“Leefstijlcoaching is net dat duwtje in de rug wat sommige mensen nodig hebben. Als coach kan ik niet voor jou gaan bewegen of gezond eten, dat zul je zelf moeten doen. Gelukkig kan ik wel ondersteunen waar nodig! Deelnemers bepalen zelf waar ze aan werken en op welk tempo ze dat doen.

In mijn ogen voegt MiGuide met de app en de online omgeving erg veel extra’s toe aan de reguliere GLI-CooL. Dit maakt de kans van slagen groter.”

Wat is een gezonde leefstijl volgens jou?
“Een gezonde leefstijl is in elk geval niet dat je nooit meer een koekje kunt eten of elke dag een marathon moet rennen. Het draait allemaal om balans, jezelf goed voelen bij de acties die je uitvoert, en daarmee je persoonlijke doel behalen.”

Opleidingen:

  • HBO Bewegingsdeskundige
  • BLCN erkend Leefstijlcoach + verdieping kinderleefstijlcoaching
  • BGN erkend Gewichtsconsulent + Gewichtsconsulent voor kinderen + Sportvoeding
  • Natuursprong + Begeleider + Trainer
  • Gedragsexpert
  • Basismodule: Werken met Positieve Gezondheid
  • Master Healthy Ageing Professional

“Ik wil mensen de regie geven, ze beter in staat stellen om gezonde keuzes te maken, en zo het welbevinden bevorderen”

IETS VOOR JOU?

Door het invullen van onderstaand formulier geef je aan dat je interesse hebt om mee te doen met het CooL-MiGuide programma. Je ontvangt een e-mail van ons, met daarin alle informatie over het programma en hoe je kunt deelnemen.