Lisa Koot

“Na het afronden van de opleiding Sportkunde in 2021, ben ik aan de slag gegaan als programmamanager binnen Fontys Sporthogeschool. Hierbij zette ik, in samenwerking met de gemeente Roosendaal en een regionale uitvoerende partij op het gebied van sport en gezondheid, projecten op die bijdragen aan het zo vitaal mogelijk maken en houden van de inwoners van de gemeente Roosendaal. Deze projecten werden tot uitvoering gebracht door studenten, waarin ik hen heb mogen begeleiden.

Het bijdragen aan preventieve gezondheid beviel mij toen al erg goed, maar ik miste het contact met de mensen zelf. Daarom koos ik ervoor om hiernaast aan de slag te gaan als vitaliteitscoach binnen een gezondheidscentrum. Dit wakkerde mijn interesse in leefstijl én de invloed die je hier zelf op hebt verder aan.

Ik besloot aanvullend de opleiding tot leefstijlcoach te volgen en mag mij sinds februari 2023 geaccrediteerd leefstijlcoach noemen.”

Levensmotto: “Old ways won’t open new doors”

Een leuk weetje over Lisa: “Ik ben verslaafd aan reizen! En dan het liefst naar plekken met veel bergen. Mijn grote droom is dan ook om over een aantal jaren naar Noord-Italië te emigreren.”

Wat is de toegevoegde waarde van leefstijlcoaching en MiGuide CooL volgens jou?
“Binnen MiGuide CooL wordt gekeken naar het complete plaatje. Zowel binnen de groepssessies als de individuele gesprekken komen meerdere thema’s aan bod. Jij bepaalt met welke veranderingen je eerst aan de slag wilt. Samen komen we tot kleine stappen. Stap voor stap toewerken naar jouw doel, zodat de kans op volhouden van de nieuwe gewoonte het grootst is. De app en online omgeving bij MiGuide CooL zie ik als een waardevolle aanvulling op het reguliere traject. Het versterkt de binding met deelnemers en geeft meer tools om de eigen regie te vergroten.”

Wat is een gezonde leefstijl volgens jou?
“Een gezonde leefstijl is voor mij balans! De ene dag kom ik vroeg mijn bed uit voor een intensieve groepsles of een rondje hardlopen, terwijl ik de dag daarna liever wat langer blijf liggen. Soms werkt een wandeling met de hond ontspannend, de andere keer is lekker lui een serie kijken op de bank daarvoor nodig. Een gezonde maaltijd eten met daarbij af en toe een wijntje. Het kan allemaal naast elkaar bestaan mits je jezelf bewust bent van de keuzes die je maakt. Je doet wat binnen jouw mogelijkheden past én waar jij jezelf goed bij voelt!”

Opleidingen

  • HBO Sportkunde (Fontys Sporthogeschool)
  • Post-hbo Leefstijlcoach (Fontys Paramedische Hogeschool)

“Ik wil samen op zoek gaan naar een gezonde leefstijl binnen jouw mogelijkheden. Samen jouw leefstijl vormgeven, zodat jij op je gelukkigst bent!”

IETS VOOR JOU?

Door het invullen van onderstaand formulier geef je aan dat je interesse hebt om mee te doen met het MiGuide CooL-programma. Je ontvangt een e-mail van ons, met daarin alle informatie over het programma en hoe je kunt deelnemen.