Jessica Dittmann

“Sinds september 2022 ben ik leefstijlcoach. Ik was altijd al actief met coaching, ontwikkeling en verandertrajecten van medewerkers en leidinggevenden. Ik merkte dat het vak coaching mij erg aansprak en ik graag in contact ben met mensen. Ik besloot een opleiding te volgen op het gebied van coaching. Juist omdat ik zelf worstelende met het veranderen van een aantal ongezonde gewoontes op het gebied van leefstijl, heb ik gekozen voor de opleiding van leefstijlcoach.

Er kwam een moment dat ik mijzelf vragen ging stellen over mijn toekomst. Ik had het gevoel dat ik door het leven rende en werd geleefd. Deed ik wel wat goed was voor mij? Ik kwam tot de conclusie dat “fit” zijn voor mij de kracht is om “leuk” ouder te worden. Nog belangrijker, ik leerde dat er beïnvloedbare factoren zijn die van betekenis zijn op je gezondheid. Ik kon zelf keuzes maken die mijn gezondheid positief of negatief beïnvloeden. Maar als het zo eenvoudig zou zijn als het klinkt dan zou toch niemand overgewicht hebben of roken of iets dergelijks? Achter gedrag zit meer. Ik leerde dat het veranderen van gewoontes een proces is, dat tijd nodig heeft. Welke stappen en welke keuzes kan ik maken om het maximale uit mijn gezondheid te halen? Maar ook: hoe kan ik dichtbij mezelf blijven? Wat past bij mij? Wat zijn gezonde gewoonten? Waarom deed ik de dingen zoals ik ze deed? Ik ging op zoek naar het beter begrijpen van mijn gedrag en daar steeds meer regie over te nemen. Ik voel mij iedere dag beter, energieker, fitter en ervaar ik veel meer vrijheid. Nog steeds, iedere dag weer!

Precies dat is de reden waarom ik leefstijlcoach ben geworden; iedereen schrijft zijn eigen boek, maar ik gun iedereen dat sprookje.”

Levensmotto: De magie zit in het proces”

Wat leuke weetjes over Jessica: Ik heb sinds kort een pup in huis en ben heel hard aan het trainen om in de toekomst samen te Suppen. Daarnaast trek ik nog steeds navigatiesystemen in twijfel en herkennen mensen mij aan het geluid van mijn lach.”

Wat is een gezonde leefstijl volgens jou?

Een gezonde leefstijl is volgens mij een leefstijl waarbij je je eigen invloed maximaal benut om gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Wat is de toegevoegde waarde van leefstijlcoaching en het CooL-MiGuide programma?

Leefstijlcoaching sluit aan op de keuzes die jij wilt maken bij het verbeteren van jouw leefstijl. Een leefstijlcoach begeleidt jou bij het volhouden en het verankeren van de nieuwe keuzes en gewoonten. CooL-MiGuide faciliteert jou hierin vanuit verschillende vormen, zoals de app – die op persoonsniveau te gebruiken is – en de groepsbijeenkomsten en één op één gesprekken. Doordat je kan deelnemen aan het programma vanuit de eigen vertrouwde omgeving geeft dat meer flexibiliteit en is het goed in te passen in het reguliere leven.”

Opleidingen

  • Leefstijlcoach Sonnevelt opleidingen
  • HBO Human resource management

“Iedereen schrijft zijn eigen boek, maar ik gun iedereen dat sprookje.”

IETS VOOR JOU?

Door het invullen van onderstaand formulier geef je aan dat je interesse hebt om mee te doen met het CooL-MiGuide programma. Je ontvangt een e-mail van ons, met daarin alle informatie over het programma en hoe je kunt deelnemen.