Femke van Asselt

“Sinds 2015 ben ik werkzaam als personal trainer en gewichtsconsulent. Vanaf die tijd ben ik bezig geweest met het begeleiden en coachen van mensen. Sinds 2021 ben ik geaccrediteerd leefstijlcoach en sinds 2023 ook CooL coach.

Door mijn opleidingen psychologie, personal trainer en gewichtsconsulent wist ik al veel van de thema’s waar het bij leefstijlcoaching over gaat. Door me bij te scholen over slaap, stress, ontspanning en coaching kon ik een accreditatieproces doorlopen om leefstijlcoach te worden.

Na acht jaar in commerciële rollen in het bedrijfsleven heb ik ervoor gekozen om mijn leven anders in te richten. Ik had een mooi salaris, maar heb er offers gebracht ten aanzien van mijn gezondheid en mijn levensplezier. Veel stress. Ik kon mezelf niet zijn, ik speelde een rol. Dat wilde ik niet meer. Ik heb altijd veel interesse gehad in menselijk gedrag (vandaar ook mijn studie psychologie) en wilde graag heel direct met mensen werken.”

Levensmotto: Ondanks alles, altijd blijven spelen.”

Een leuk weetje over Femke: Ik zit op voetbal en ik hou erg van golfsurfen (waar ik helemaal niet goed in ben, maar wel veel plezier aan beleef). Daarnaast maak ik graag muziek en schrijf ik Nederlandstalige liedjes.”

Wat is een gezonde leefstijl volgens jou?

“Een gezonde leefstijl betekent voor mij dat je bewuste keuzes maakt. Dat je kunt reflecteren op je gedrag en daarop kunt bijsturen. Dat kan over voeding of bewegen gaan, maar ook over ontspanning of zingeving. Zodat je jezelf kunt geven wat je nodig hebt om je goed te voelen. En daarmee uiteindelijk ook meer te geven hebt aan anderen.”

Wat is de toegevoegde waarde van leefstijlcoaching en het MiGuide CooL-programma?

“Leefstijlcoaching gaat verder dan je voedingspatroon veranderen of meer bewegen. Het gaat over inzicht krijgen in je eigen gedrag en daar stap voor stap veranderingen in doorvoeren. Daarmee is de kans groter dat je resultaten blijvend zijn. Bovendien wordt er aandacht besteed aan andere onderwerpen die vaak voorwaarde zijn voor blijvende verandering: slaap, stress, zingeving, ontspanning. Soms kan je daar beter eerst mee aan de slag en worden andere dingen daarna makkelijker.”

Opleidingen

  • Psychologie (Rijksuniversiteit Groningen)
  • Geaccrediteerd Leefstijlcoach (BLCN)
  • Personal Trainer (Fitvak!)
  • Gewichtsconsulent (BGN)
  • Yin Yoga docent (RYT-200)

Ik wil mensen graag laten voelen dat het geen straf is om gezonder te leven en dat het veel oplevert.”

IETS VOOR JOU?

Door het invullen van onderstaand formulier geef je aan dat je interesse hebt om mee te doen met het MiGuide CooL-programma. Je ontvangt een e-mail van ons, met daarin alle informatie over het programma en hoe je kunt deelnemen.