De ervaring van deelnemer Kimm

Kimm is 43 jaar en sinds juni 2022 deelnemer aan het MiGuide CooL programma. Samen met haar coach en groepsgenoten werkt ze aan een gezonde leefstijl. Hoe ze dat ervaart lees je in dit artikel.

Via de huisarts

Kimm is in aanraking gekomen met het CooL programma door haar huisarts. Ze vertelt: “Ik ben eigenlijk altijd al wat te zwaar geweest. Op een gegeven moment ben ik naar de huisarts gegaan voor bloedonderzoek, om te kijken of het daar misschien aan lag. Maar alles was in orde.

Kimm
KimmDeelnemer CooL Programma
“Met het CooL programma leer ik om stap voor stap dingen te veranderen aan mijn leefstijl”

Toen begon mijn huisarts over het volgen van een leefstijlprogramma, ze dacht dat ik een goede kandidaat zou zijn.” Na het gesprek is Kimm gaan zoeken op internet om te kijken wat het beste bij haar paste. Zo is ze bij het MiGuide CooL programma terechtgekomen en heeft ze zich aangemeld.

Waarom ze besloot zich aan te melden? Omdat het programma draait om in kleine stappen te werken aan een gezonde leefstijl. “Dat past beter bij mij, omdat ik liever geen dieet wil volgen. Ik vind dat lastig te combineren met mijn gezin. Bovendien wil ik graag dat mijn zoons deze informatie ook meekrijgen voor de toekomst, dat het deel is van hun opvoeding”, aldus Kimm.

Ervaringen en voordelen

“Ik ben erg tevreden met hoe het tot nu toe gaat”, zegt Kimm. “Ik ben drie weken op vakantie geweest maar niet aangekomen, daar ben ik super trots op! Dat komt echt door het veranderen van kleine dingen. Het wordt ook makkelijker naarmate je langer bezig bent.”

Het grootste pluspunt aan dit programma is volgens Kimm dat je met een groep deelneemt. Dit zijn allemaal gelijkgestemden, dus je hebt steun aan elkaar. “Het contact met elkaar is goed. We geven elkaar ook tips via de groepsapp, of feliciteren elkaar met het behalen van een succes.” Daarnaast is het ook fijn dat het contact met de coach zo gemakkelijk is, geeft ze aan.

“Ik ben drie weken op vakantie geweest, maar niet aangekomen, daar ben ik super trots op!”

“Ook vind ik de MiGuide app erg handig, je kunt alles invullen en bijhouden. De app neemt je echt bij de hand. Ook stimuleren de uitdagingen in de app mij om meer te bewegen. Je kunt namelijk punten behalen als je de activiteit doet. Een uitdaging is bijvoorbeeld ‘zeven dagen achter elkaar één minuut planken’ zo ben je iedere dag even in beweging”, vertelt Kimm.

Goed vol te houden

Kimm vindt het traject goed vol te houden: “Je zit snel vast in patronen in je dagelijkse leven. Dat is soms lastig te doorbreken. Met het CooL programma leer ik om stap voor stap dingen te veranderen. Iedereen doet het op zijn eigen manier. In het begin twijfelde ik of ik dit wel twee jaar vol zou houden. Maar je bent er niet continu mee bezig, het gaat eigenlijk heel geleidelijk. Het voelt daardoor niet als belasting.”

Het belangrijkste dat Kimm tot nu toe geleerd heeft? “Dat ik al heel goed bezig ben, maar nog wat puntjes op de i moet zetten. Het CooL programma geeft zowel bevestiging als stimulans aan mij. Ik zou dit programma zeker aanraden aan anderen!”

“Ik vind de MiGuide app erg handig, je kunt alles invullen en bijhouden. De app neemt je echt bij de hand. Ook stimuleren de uitdagingen in de app mij om meer te bewegen.” 

Wil jij net als Kimm in kleine stappen werken aan een gezonde leefstijl? Meld je dan snel aan! Onze coaches staan voor je klaar. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op.

IETS VOOR JOU?

Door het invullen van onderstaand formulier geef je aan dat je interesse hebt om mee te doen met het MiGuide CooL-programma. Je ontvangt een e-mail van ons, met daarin alle informatie over het programma en hoe je kunt deelnemen.

“Focus op leefstijl en zelfredzaamheid gaat de huisartspraktijk veel winst opleveren”

ARJEN HUIZINGA, Directeur MiGuide

“Wij werken met MiGuide omdat de patiënt meer aan het roer staat door de inzichten in zijn diabetes.”

DAVID REIJMERINK, Huisartsen Warmenhuizen