RIVM-erkenning MiGuide CooL in korte tijd naar een hoger niveau!

Fantastisch nieuws voor mensen met overgewicht en obesitas in heel Nederland!  

Wij hebben op 28 maart ’24 bericht ontvangen van het RIVM over onze digitale GLI: MiGuide CooL is voor de brede doelgroep van mensen met overgewicht en obesitas, de eerste digitale GLI in Nederland die het erkenningsniveau “eerste tekenen van effectiviteit” heeft behaald. De verhoging van het erkenningsniveau volgt kort op de erkenning van afgelopen september.   

Deze erkenning is vooral goed nieuws voor mensen die er baat bij hebben om online deel te nemen aan een GLI-programma. Het betekent dat de GLI voor meer mensen bereikbaar wordt. 

MiGuide CooL is erkend als een variant op het reguliere, fysieke GLI-programma CooL (Coaching op Leefstijl). Beide varianten komen in aanmerking voor vergoeding vanuit de basiszorg. 

Deze bekendmaking is een mooie waardering voor de samenwerking tussen de interventiehouder Expertisecentrum Leefstijlinterventies en het team van MiGuide, die beide iedere dag met passie werken aan uitmuntende zorg voor deelnemers.  

MiGuide CooL de digitale GLI