Alles over diabetes in het digitale handboek

Heb je diabetes, of ken je iemand in je omgeving met diabetes en heb je behoefte aan duidelijke informatie hierover? In de MiGuide app is nu een digitaal handboek beschikbaar, met alles wat je wilt weten over dit onderwerp. Je vindt hier antwoorden op vragen als: Wat is diabetes? Wat zijn de klachten? Wat kun je zelf doen? Met welke zorgverleners krijg je te maken? Je kunt meer te weten komen over bijvoorbeeld eten, drinken en bewegen.  

Samen met je zorgverlener 

Het handboek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Je gebruikt de app op je eigen tempo, als je wilt samen met anderen. Je zorgverlener kan je informatie geven over diabetes en kan hierbij ook gebruik maken van het digitale handboek. Deze biedt duidelijke plaatjes, korte uitleg en een voorleesfunctie. Moeilijke woorden worden ook uitgelegd. Via de MiGuide app word je verder uitgedaagd om doelen te stellen en in kleine stappen te halen. Je leert ook wat je kunt doen om te voorkomen dat je diabetes erger wordt.

Beschikbaar in de MiGuide app 

Het handboek is een digitale versie van het Pharos boek ‘Ik heb diabetes, wat kan ik doen?’. Het is gratis beschikbaar in de MiGuide app. Zo heb je deze altijd bij de hand, ook wanneer je onderweg bent.

Wanneer je de MiGuide app voor het eerst download, krijg je de vraag of je diabetes hebt. Wanneer je ‘ja’ antwoord, krijg je toegang tot het handboek en andere functies speciaal voor mensen met diabetes. 

Betrokken organisaties 

Health Campus Den Haag (LUMC), MiGuide, het National eHealth Living Lab (NeLL) Pharos  (expertisecentrum gezondheidsverschillen) en Stichting Achmea Gezondheidszorg (SAG).