Gezonder eten? Gebruik de nieuwe keuzehulp!

Als je een hoog BMI hebt of een chronische aandoening zoals diabetes, kan een gezond voedingspatroon een groot verschil maken. Met de juiste voeding kan je grote verbeteringen realiseren, zoals gewichtsverlies en een stabielere bloedsuikerspiegel. Maar ja, wat past bij jou? In de zoektocht naar gezond eten, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Hiervoor ontwikkelden wij een digitale voedingskeuzehulp die helpt met het kiezen van een voedingspatroon en helpt je om gezonder te eten.

Gemakkelijk, met een korte vragenlijst

De keuzehulp is gemakkelijk in gebruik. Door in de app een korte vragenlijst in te vullen over je huidige eetgewoonten en -wensen, krijg je advies over welk voedingspatroon het beste past bij jou. Zo is de kans dat je het volhoudt vele malen groter. De volgende voedingspatronen zijn geselecteerd:

  1. DASH is oorspronkeljik bedoeld om de bloeddruk te verlagen. Het voedingspatroon bestaat uit veel groenten en fruit, volkoren producten, gevogelte, vis, noten en magere zuivelproducten.
  2. De Schijf van vijf van het Voedingscentrum zorgt voor gebalanceerde voeding zodat je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt.
  3. Een Vegetarisch voedingspatroon bevat veel fruit, groente, volkoren producten, peulvruchten, noten en olijfollie. Het bevat geen vlees en kip, maar wel yoghurt, kaas, ei en soms ook vis.
  4. Een Mediterraans voedingspatroon bevat weinig vlees en zuivel zoals yoghurt of melk. Het bevat veel fruit, groente, volkoren producten, peulvruchten, noten, vis en olijfolie.

Na de vragenlijst zie je per voedingspatroon in hoeverre deze aansluit bij jouw wensen. Zo heb je zelf nog de vrijheid om een voedingspatroon te kiezen. We raden aan om dit ook af te stemmen met je zorgverlener.

Ook kun je kiezen voor variaties zoals koolhydraat-, of vetbeperking, intermitterend vasten en caloriebeperking. Het advies wordt hiermee nog persoonlijker. Vervolgens kun je je laten inspireren door de producten die bij dit voedingspatroon horen.

Nog betere ondersteuning

De nieuwe digitale voedingskeuzehulp is een volgende stap om – naast het reeds bestaande voedingsdagboek in de app – nog betere ondersteuning te bieden op het gebied van gezonde voeding. De keuzehulp is vanaf nu te vinden in de MiGuide-app, voor iOS- en Android-telefoons.

Heb je de app al gedownload? Bekijk dan hier de demo van de voedingskeuzehulp.