Wat is leefstijlcoaching?  

Veel mensen hebben meer stress en ongezonde gewoonten dan ze willen en zijn vaak moe of te zwaar. Het veranderen van gewoonten vereist tijd en discipline en is niet zo makkelijk als de vele zelfhulpboeken doen laten geloven. Veel mensen kunnen hier wel wat extra begeleiding bij gebruiken. Een leefstijlcoach kan je hierbij helpen. Maar wat is nu eigenlijk leefstijlcoaching?

De leefstijlcoach

Een leefstijlcoach helpt om de regie over jouw eigen gezondheid in handen te nemen. Bijvoorbeeld door dingen te verbeteren in je voeding, mate van bewegen, je stressmanagement of de opbouw van je dag. Leefstijlcoaching is evidence-based, oftewel gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het is een nog vrij nieuw beroep.

De aanpak

Eén van de kenmerken van de aanpak is dat we altijd naar jouw hele leefstijl kijken als basis voor de coaching. Dus niet alleen voeding of beweging, maar ook naar hoe je slaapt, ontspant en hoeveel stress je ervaart. De som van deze delen is namelijk meer dan het geheel. Als je beter voor jezelf zorgt, werkt dat door op al deze vlakken. Je krijg meer energie, gaat lekkerder in je lijf zitten, krijgt een rustiger hoofd, meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld.

Wanneer het beter met je gaat op deze vlakken, zul je zien dat het ook makkelijker wordt om productief met je leefstijl beter te zijn!

Focus op motivatie en eigen kunnen

Een leefstijlcoach kan je helpen om helder te krijgen wat voor jou belangrijk is. Wil je meer bewegen in je dagelijks leven? Je voedingspatroon aanpassen? Meer ontspanmomenten voor jezelf? Je krijgt handvatten hoe je grip kan krijgen op je gewoonten. De coach helpt je om dat op een manier te doen die bij jou past. Er moet niets. Het gaat erom dat je zelf de mogelijkheden en de motivatie vindt om een gezonder leven te gaan leiden. De leefstijlcoach focust op wat jij nodig hebt om gezonde keuzen te maken in het dagelijks leven; keuzen die bij jou passen en dus vol te houden zijn.

“Ik wil het beste in mensen naar boven halen zodat ze in staat zijn om zelfredzaam en vitaal te worden. Dat is mijn voornaamste kwaliteit, en ook missie, in mijn begeleiding van deelnemers.” – Leefstijlcoach Ido van der Meijden

Geen kant-en-klare oplossing

Belangrijk om te weten is dus dat er geen kant-en-klare oplossingen worden aangedragen. Er bestaat geen dieet wat werkt voor iedereen; en niet iedereen kan vijf keer per week naar de sportschool. De leefstijlcoach helpt jou om jouw eigen oplossingen te vinden! Zo word jij stap voor stap, in kleine stapjes, begeleid naar een gezondere leefstijl.