MiGuide in combinatie met leefstijlcoaching

Om nog meer mensen te kunnen helpen met het verbeteren van hun leefstijl en daarmee het voorkomen van complicaties, bieden we de MiGuide app nu ook aan in combinatie met begeleiding door een leefstijlcoach. We wilden natuurlijk graag weten of deze combinatie werkt en hoe dit wordt ervaren. Daarom deden we mee met het onderzoek van TOPFIT Citizenlab. Ben je benieuwd naar de resultaten? Lees dan snel verder! 

Wat is TOPFIT Citizenlab en wat hebben ze gedaan?  

TOPFIT Citizenlab is een samenwerking van wetenschappers, ontwikkelaars en burgers. Zij deden onderzoek naar het gebruik van technologie ter ondersteuning van (een leven met) diabetes. Zes mensen met diabetes type 2 werden gecoacht door een leefstijlcoach en gebruikten daarbij de MiGuide app als hulpmiddel.  

Hoe hebben de deelnemers dit ervaren?  

Dankzij het bijhouden van voeding en beweging in de MiGuide app, kregen de deelnemers inzicht in hun leefstijl en de gevolgen daarvan. “Je maakt dan onbewust gedrag zichtbaar. Dat helpt toch om niet zomaar alles te eten.” Legde één van de deelnemers uit.  

De leefstijlcoach hielp de deelnemers bij het veranderen van patronen. “Het gaat om de kracht van die twee, de leefstijlcoach en de app en het realiseren waarom je dingen doet. Je kwaliteit van leven behouden door de motivatie en de balans.”  

De deelnemers leerden hun diabetes beter te begrijpen, maar ook hoe ze zich gezonde gewoontes konden aanleren. Hierdoor lukte het de om beetje voor beetje gezonder te gaan leven. “Ik vind dat leuk om dat te doen en geeft mij een bepaalde voldoening”.  

Stap voor stap gezonder leren leven met het CooL programma 

We zijn ontzettend blij met alle positieve reacties en de waardevolle feedback die we hebben ontvangen vanuit dit onderzoek! We zijn inmiddels gestart met het CooL programma, waarin we mensen met (ernstig) overgewicht ondersteunen bij het verbeteren van hun leefstijl. Wil je ook gezonder leren leven? Wil je je energieker voelen en weer de regie over je eigen gezondheid terugkrijgen? Klik hier voor meer informatie en ontdek of jij in aanmerking komt voor ons CooL programma.