Doorverwijzing naar MiGuide CooL nu mogelijk!

De afgelopen tijd heeft MiGuide gewerkt aan het ontwikkelen van het “Coaching op Leefstijl” programma (CooL). Deze Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is een effectief bewezen programma dat met een doorverwijzing van de huisarts volledig wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste zorggroepen en huisartsenpraktijken hebben MiGuide als GLI aanbieder omarmd.

Coaching op Leefstijl

Leefstijlziektes zijn een groeiend probleem en liggen in onze huidige samenleving overal op de loer. Leefstijlverandering is voor velen een lastige opgave waar zij soms intensieve begeleiding voor nodig hebben. Vanuit MiGuide willen we onze maatschappelijke impact vergroten door ook leefstijl interventies aan te bieden aan mensen zonder diabetes type 2. Het “Coaching op Leefstijl” programma is daarom beschikbaar voor alle volwassenen die voor een GLI in aanmerking komen.

Geen mens is hetzelfde en ieder individu vereist een persoonlijk aanpak. Alleen zo kunnen goede gewoontes ontwikkeld worden die ook echt vol te houden zijn. Gedurende dit tweejarige traject gaan mensen samen met een leefstijlcoach en met de MiGuide app aan de slag met verschillende thema’s rondom leefstijl. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar voeding, maar ook naar eetgewoontes, beweging, ontspanning en slaap.

Wat maakt ons uniek?

CooL is een erkend programma waarbij de leefstijlcoach een centrale rol speelt. Door middel van individuele begeleiding en groepssessies, worden de deelnemers gemotiveerd om hun leefstijl aan te passen. Bij MiGuide gaan deelnemers bovendien aan de slag met MiGuide app, waardoor zij dagelijks digitale coaching ontvangen. Ook kan de zorgverlener hierdoor zicht houden op diens patiënten. Met deze unieke combinatie van leefstijlcoaching, technologie en zorg, wordt de patiënt vanuit verschillende expertises, op een persoonsgerichte wijze, begeleid. Hiermee verhogen wij de kans op langdurige gedragsverandering en een versterkte intrinsieke motivatie.

Ben je zorgprofessional en heb je interesse om MiGuide op te nemen als GLI aanbieder?  Ga voor meer informatie naar https://miguide.nl/voor-zorgverleners-cool-programma/ en neem contact met ons op!